2017-04-25

Adatbázisok betűrendes listája

Ezen az oldalon a könyvtárainkban elérhető adatbázisok betűrendes listája található. Az adatbázis nevére kattintva a hozzá tartozó részletes információk (témakör, elérhetőség, segítség a használathoz) jeleníthetők meg.
{Adatbázisok} 2017.03.21.

Adatbázisok tematikus listája

Ezen az oldalon a könyvtárainkban elérhető adatbázisok tematikus listája található.
Egyes adatbázisokhoz regisztrált olvasóink részére távoli hozzáférést is biztosítunk. (EBSCO, GALE, ProQuest, SUWECO)
{Adatbázisok} 2017.03.09.

Előfizetett adatbázisaink használata távolról

Beiratkozott olvasóink számára ajánljuk a proxy szolgáltatás igénybe vételét, mellyel lehetőségük van olvasójegyükkel a könyvtár előfizetett tartalmait távolról - otthonról vagy a világ bármely pontjáról - használni. {Adatbázisok} 2017.04.18.

Gale Literary Sources

A Gale kiadó újabb irodalmi adatbázisai érhetők el a könyvtár internetkapcsolattal rendelkező számítógépein. {Adatbázisok} 2017.02.08.

Arcanum Digitális Tudománytár Plus

Arcanum Digitális Tudománytár Plus

Napilapok, tudományos folyóiratok – főleg a társadalomtudományok köréből –, és az elmúlt évszázadok legpatinásabb magyar lexikonjai, szótárai minden könyvtárunkban elérhetők regisztrált olvasóink számára. {Adatbázisok} 2015.11.26.

Már a katalógus és a szakbibliográfiák anyaga is kereshető az EBSCO Discovery Service-ben!

Már a katalógus és a szakbibliográfiák anyaga is kereshető az EBSCO Discovery Service-ben!

Egy felületen lehetséges a könyvtár többféle információs forrását használni. {Adatbázisok} 2015.01.27.

Ingyenesen elérhető a magyar jogi adatbázis

2014. július 1-jétől ingyenesen elérhető az Országgyűlési Könyvtár Szakirodalmi Adatbázisa {Adatbázisok} 2014.07.22.

EISZ Nemzeti Program MTA Könyvtár és Információs Központ

Az Elektronikus Információszolgáltatás (EISZ) Nemzeti Program célja, hogy a felsőoktatás és a tudományos kutatás számára nélkülözhetetlen elektronikus információforrásokat az Oktatási és Kulturális Minisztérium központilag, nemzeti licenc alapján vásárolja meg és tegye hozzáférhetővé az állami és egyházi felsőoktatási intézmények, akadémiai intézmények és néhány egyéb könyvtár és kutatóhely számára. {Adatbázisok} 2014.02.07.

Europeana

Az Európai Digitális Könyvtár célja, hogy közös felületet nyújtson az Európai Unió országaiban digitalizált dokumentumok eléréséhez, illetve hogy ingyenesen, bárhonnan és bármikor hozzáférhetővé tegye az európai kulturális örökséget felhasználói számára. {Adatbázisok} 2015.03.31.

Elsevier SciVerse

2012 szeptember végétől a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban is hozzáférhetővé válik az Elsevier SciVerse e-book könyvtára. {Adatbázisok} 2016.11.23.

Szociológiatörténeti Digitális Archívum

{Adatbázisok} 2012.01.02.