2022-05-26

Adatbázisok betűrendes listája

Ezen az oldalon a könyvtárainkban elérhető adatbázisok betűrendes listája található. Az adatbázis nevére kattintva a hozzá tartozó részletes információk (témakör, elérhetőség, segítség a használathoz) jeleníthetők meg.
{Adatbázisok} 2021.03.03.

Adatbázisok tematikus listája

Ezen az oldalon a könyvtárainkban elérhető adatbázisok tematikus listája található.
Egyes adatbázisokhoz regisztrált olvasóink részére távoli hozzáférést is biztosítunk. (EBSCO, GALE, ProQuest, SUWECO)
{Adatbázisok} 2021.01.27.

Előfizetett adatbázisaink használata távolról

Beiratkozott olvasóink számára ajánljuk a proxy szolgáltatás igénybe vételét, mellyel lehetőségük van olvasójegyükkel a könyvtár előfizetett tartalmait távolról - otthonról vagy a világ bármely pontjáról - használni. {Adatbázisok} 2021.02.01.

Magyar nyelvű irodalom és sok egyéb más - otthonról is!

A rendkívüli zárva tartás miatt kialakult helyzetben a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár folyamatosan közzéteszi azokat az elektronikus információforrásokat, amelyek távolról is elérhetőek felhasználói számára. Ezek egy része csak kölcsönzésre jogosító olvasójeggyel hozzáférhető, de bizonyos információforrások szabadon elérhetőek bárki számára. {Adatbázisok} 2020.11.25.

Külföldi szakirodalom – otthonról is!

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a koronavírus-járvány miatt elrendelt zárvatartás alatt is a nap 24 órájában hozzáférést biztosít az adatbázisokhoz.
{Adatbázisok} 2020.06.25.

Gale Literary Sources

A Gale kiadó újabb irodalmi adatbázisai érhetők el a könyvtár internetkapcsolattal rendelkező számítógépein. {Adatbázisok} 2020.05.08.

Arcanum Digitális Tudománytár Plus

Arcanum Digitális Tudománytár Plus

Napilapok, tudományos folyóiratok – főleg a társadalomtudományok köréből –, és az elmúlt évszázadok legpatinásabb magyar lexikonjai, szótárai minden könyvtárunkban elérhetők regisztrált olvasóink számára. {Adatbázisok} 2021.03.03.

Már a katalógus és a szakbibliográfiák anyaga is kereshető az EBSCO Discovery Service-ben!

Már a katalógus és a szakbibliográfiák anyaga is kereshető az EBSCO Discovery Service-ben!

Egy felületen lehetséges a könyvtár többféle információs forrását használni. {Adatbázisok} 2019.09.20.

EISZ Nemzeti Program MTA Könyvtár és Információs Központ

Az Elektronikus Információszolgáltatás (EISZ) Nemzeti Program célja, hogy a felsőoktatás és a tudományos kutatás számára nélkülözhetetlen elektronikus információforrásokat az Oktatási és Kulturális Minisztérium központilag, nemzeti licenc alapján vásárolja meg és tegye hozzáférhetővé az állami és egyházi felsőoktatási intézmények, akadémiai intézmények és néhány egyéb könyvtár és kutatóhely számára. {Adatbázisok} 2014.02.07.

Europeana

Az Európai Digitális Könyvtár célja, hogy közös felületet nyújtson az Európai Unió országaiban digitalizált dokumentumok eléréséhez, illetve hogy ingyenesen, bárhonnan és bármikor hozzáférhetővé tegye az európai kulturális örökséget felhasználói számára. {Adatbázisok} 2015.03.31.