2021-08-04

Hol van a szavak selyme? – Biblioterápiás esték

A thébai könyvtár bejárata felett az alábbi szöveg állt: „Gyógyír a léleknek!” A FSZEK szolgáltatása követi a hagyományt és biblioterápiás foglalkozásaival segíti használói szellemi, lelki felfrissülését, személyiségük egészséges fejlődését, életminőségük javítását. Legyen részese az élménynek!


Fotó: Muntyán Barbara
A biblioterápiás foglalkozások alapvető célja az önismeret-fejlesztés, valamint különböző kommunikációs és az egyéni életminőség javítását segítő, támogató képességek, készségek fejlesztése.

A 2010 januárjában indult sorozat a műKINCSvadászat fantázianevet viseli. Az elnevezésben a hangsúly a KINCSen van: az irodalom gazdag tárházából választjuk a terápia alapjául, eszközéül szolgáló irodalmi műkincseket azzal a céllal, hogy a személyiségünkben rejlő egyedi, kis és nagy kincseket azok segítségével felszínre hozhassuk, megmutathassuk mindenkinek. Az általában egyórásra tervezett foglalkozásokat előre meghatározott időpontokban tartjuk, a Google Meet alkalmazás segítségével, s rendszerint előre ismert a beszélgetés „ugródeszkájául” szolgáló irodalmi mű is. Mindezekről a könyvtár honlapján folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket.

A foglalkozásokat Muntyán Barbara, a könyvtár munkatársa tartja.

A foglalkozások 17 órakor kezdődnek a Google Meet alkalmazás segítségével.

A részvétel ingyenes, a részvételi szándékot, kérjük, legkésőbb a foglalkozást megelőző kedd este 20 óráig szíveskedjen jelezni a muntyan.barbara@fszek.hu címen.

Foglalkozások időpontokkal 2021 márciusától, az arra az alkalomra választott irodalmi művek listájával:

március 04. Ady Endre : Muskétás tanár úr
március 18. Bartis Attila : A vámos és az úristen
április 01. Örkény István : Niagara nagykávéház
április 15. Kemény István : Egy nap élet
április 29. Csáth Géza : A sebész
május 13. Jókai Mór : Furcsa kaland
május 27. Szabó Dezső : Futó Márton története
június 10. Juhász Gyula : Himnusz az emberhez