2022-08-08

Együttműködés a FSZEK és a DEIK között

Együttműködési megállapodás a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Debreceni Egyetem Informatikai Kar között.


Fotó: FSZEK
Együttműködési megállapodás a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Debreceni Egyetem Informatikai Kar között 2017. május 10-én szakmai együttműködési megállapodást írt alá Dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) főigazgatója és Dr. Mihálydeák Tamás, a Debreceni Egyetem Informatikai Kar (DEIK) dékánja.

Az együttműködés alapvető célja, hogy az elméleti és gyakorlati tudásbázisukat, valamint kapcsolatrendszerüket közös szakmai céljaik érdekében hatékonyan, együttesen, egymás kölcsönös támogatásával fejlesszék.

A FSZEK közkönyvtári és szakkönyvtári működésének, tevékenységének, valamint a felsőoktatási képzésben tanultak gyakorlati alkalmazásának bemutatása az Egyetem Informatikai Karán tanuló hallgatóinak. A DEIK hallgatóinak gyakorlati tapasztalat-szerzésének és munkaerő-piaci bekapcsolódásának elősegítése, s egyben szakmai utánpótlás biztosítása a FSZEK számára.

A FSZEK gyakorlati helyet biztosít a DEIK hallgatói számára. Információs forrásokat és konzultációs lehetőséget biztosít a közkönyvtári és szakkönyvtári feladatokkal, tájékoztatással kapcsolatos szemináriumi és TDK-dolgozatok, szakdolgozatok, PhD disszertációk, valamint a DEIK oktatói és hallgatói által megjelentetni kívánt publikációk elkészítéséhez. A DEIK támogatja és segíti a legalkalmasabb gyakornok, vagy pályakezdő megtalálását.

Együttműködnek szakmai-tudományos rendezvények, események kezdeményezésében, szervezésében, lebonyolításában és együttműködve, kölcsönösen segítik a munkatársak, oktatók és hallgatók tudományos és gyakorlati eredményeinek megjelenését, prezentációját ezeken a fórumokon.