2022-05-25

Ingyenes digitális kommunikációs tanfolyam könyvtárosoknak

60 órás e-learning képzést indít a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár.


Illusztráció: FSZEK
Digitális kommunikáció a könyvtári partnerkapcsolatokban címmel indít ingyenes, gyakorlatorientált továbbképzést a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár. A képzés azoknak a közép- és felsőfokú végzettséggel rendelkező könyvtári szakembereknek szól, akiknek a munkakörébe tartozik a könyvtárhasználókkal – gyerekektől az időskorúakig –, és más külső partnerekkel való kapcsolattartás, információmegosztás, rendezvények, programok szervezése.

A tematika legfontosabb pillérei:
  • a digitális kommunikáció legfontosabb elméleti alapismeretei,
  • a könyvtári kommunikációt támogató mobilapplikációk, webes alkalmazások és azok készségszintű, aktív használata,
  • a közösségi média tudatos használatának, gyakorlati módszereinek elsajátítása,
  • korszerű fotózási és videókészítési alapismeretek.

A képzés előnye, hogy – a könyvtárosok egyéb elfoglaltságait figyelembe véve – folyamatosan lehet rá jelentkezni, bármikor be lehet kapcsolódni. A 60 órás tanfolyam három hónapos keretidőszakon belül, egyéni ütemben, kötetlen keretek között végezhető el.

A tananyag Moodle keretrendszerben érhető el, amelynek használata nem igényel előzetes ismereteket, de a tanfolyam elvégzéséhez alapvető informatikai jártasság szükséges. A tanfolyam egyes részeinek feldolgozásához szükség van Android operációs rendszerű mobiltelefonra, vagy tabletre, illetve elérhető wifire, vagy mobilinternet-kapcsolatra.

A képzés végén tanúsítvány szerezhető. Ha azonban valaki csak egyes résztémák iránt érdeklődik, a tanfolyam tanúsítvány megszerzése nélkül is lezárható.

Jelentkezés és további információ a tanfolyamról a http://oktatas.fszek.hu/moodle/ portálon érhető el.

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2021/000422

NKA logo
A képzést a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.